Υγραεριοκίνηση, ξεκάθαρα οφέλη από την BRC

H κίνηση με υγραέριο είναι κα­τά τουλάχιστον 45% φθη­νό­τε­ρη από την κίνηση με βενζίνη, ενώ οι εκπομπές βασικών ρύ­πων είναι αρκετά χαμηλότερες.

Τα αυτοκίνητα που λειτουργούν με υγραέριο εκπέμπουν κατά 10% – 20% λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα.

Χαμηλότερες είναι οι εκπομπές και των υπόλοιπων ρύπων, ιδιαίτερα των αρωματικών υδρογονανθράκων (μείωση έως 30%), των οξειδίων του αζώτου 40%, ενώ του μονοξειδίου του άνθρακα μειώνονται έως και 50%.

Τα ποσοστά που δίνουν οι διάφορες μελέτες ποικίλλουν, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το υγραέριο, σε σύγκριση με τη βενζίνη, είναι αισθητά πιο «καθαρό». Επίσης, σε σύγκριση με τους κινητήρες diesel, ακόμη και τους πιο σύγχρονους, οι κινητήρες υγραερίου έχουν το προσόν ότι εκπέμπουν λιγότερα σωματίδια άνθρακα.

Ολα αυτά είναι ικανά να άρουν τις όποιες αναστολές μπορεί να έχει ο κάτοχος ενός αυτοκινήτου, που, για να το μετατρέψει σε όχημα διπλού καυσίμου, θα πρέπει να καταβάλει από 1.000 έως 1.500 ευρώ (σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να φτάσει και 2.000 ευρώ).

Αυτοκίνητα διπλού καυσίμου (γνωστά ως Bi-fuel ή dual fuel) που μπορούν να κάψουν και βενζίνη και υγραέριο διατίθενται έτοιμα από το εργοστάσιο στην αγορά πολλών ευρωπαϊκών χωρών και στην Αμερική. Μεταξύ των κατασκευαστών στων οποίων την γκάμα διατίθενται ή έχουν κατά καιρούς συμπεριληφθεί τέτοια μοντέλα είναι οι General Motors (Opel/Vauxhall, Chevrolet κ.ά.), Fiat, Citroen, Ford, Hyundai, Peugeot, Renault (και Dacia), Toyota, Volvo και Volkswagen.

Στην Ελλάδα ήδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου η αντιπροσωπεία της Subaru παρέχει τη δυνατότητα στους αγοραστές του βενζινοκίνητου Forester 2.0 να παραλαμβάνουν το νέο τους Ι.Χ. εφοδιασμένο με κιτ υγραεριοκίνησης χωρίς καμία χρέωση.

Στην Ευρώπη μάλιστα λειτουργούν αυτήν τη στιγμή περισσότεροι από 25.000 σταθμοί ανεφοδιασμού με LPG, οι οποίοι εξυπηρετούν πάνω από 10 εκατ. οχήματα διπλού καυσίμου (από τα οποία τα 2,6 εκατ. κυκλοφορούν στην Πολωνία).

Η Top Gas  δραστηριοποιείται στο χώρο του υγραερίου, από το 1999.
Σ’ αυτό το διάστημα, η ανοδική της πορεία ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Το 2011, βραβεύτηκε από την Hellastat S.A. ως μία από τις 20 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ελλάδα. Το 2015, σύμφωνα με έρευνα του Inc. 5000 Europe Magazine, η Top Gas κατατάσσεται στην 87η θέση στην Ευρώπη, με βάση το ποσοστό αύξησης των εσόδων της σε μια περίοδο τεσσάρων ετών.

 Αντικείμενό της είναι η διανομή  υγραερίου σε πρατήρια υγρών καυσίμων, σε οικίες, βιομηχανίες, ξενοδοχεία, η εμφιάλωση και διανομή φιαλών υγραερίου,  η εμπορία δεξαμενών και ειδών υγραερίου. Επίσης  αναλαμβάνει πλήρως την κατασκευή πρατηρίων και εγκαταστάσεων υγραερίου σε βιομηχανίες, ξενοδοχεία, πτηνοτροφεία κλπ.  Επιπλέον, είναι επίσημος  αντιπρόσωπος των κορυφαίων συστημάτων υγραεριοκίνησης της B.R.C.

 Με ιδιόκτητες εγκαταστάσεις,  πλήθος αντιπροσώπων και στόλο  βυτιοφόρων, καλύπτει και εξυπηρετεί όλη την ελληνική επικράτεια.

 Η Top Gas διακρίνεται για την επιμονή της στην ποιότητα και την εξυπηρέτηση. Πρωταρχικός της ρόλος, ο σεβασμός προς τον πελάτη. Η πολυετής εμπειρία στον κλάδο του υγραερίου την έχουν καταστήσει πολύτιμο συνεργάτη των πιο απαιτητικών πελατών, στο έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον του χώρου.

Θεσσαλονίκη

Ακολουθήστε Μας

Αθήνα

Ακολουθήστε Μας

Επικοινωνία Μέσω Email